De Muziekschuur in Coronatijd

Nu de Coronamaatregelen iets verruimd zijn, kan de Muziekschuur ook weer grotendeels worden gebruikt.  

Na 1 juni kunnen er maximaal 10 personen in de zaal. Op het balkon kunnen eventueel ook nog 2 personen. We hebben de piano en de stoelen zo neergezet dat er 1.5 meter tussen iedere plek is. Om met 10 personen te kunnen musiceren moeten ze in een vierkante opstelling gaan staan of zitten. Door maximaal gebruik te maken van de hoeken lukt het dan precies. Het midden van de ruimte blijft dan beschikbaar voor bewegingsvrijheid. Zie de twee foto’s onderaan.

De tafel hebben we bij de keuken gezet zodat 1 persoon in de keuken de koffie/thee kan maken en inschenken op de tafel waar iedereen dan om de beurt kan pakken. 

Naast het aanvegen en afwassen moet er nu ook met een reinigingsdoekje alles wat is aangeraakt even afgeveegd worden. Ook de toetsen van de piano.

Het lijkt ons verstandig als één van de leden van jullie groep wat eerder komt om de opstelling zo te maken als jullie nodig hebben zodat onnodig door elkaar lopen wordt vermeden.

Om voor maximale ventilatie te zorgen kunnen jullie ramen en deuren open zetten. 

Nog enkele suggesties:

·         Een aantal leden doen om de week mee of wisselen halverwege de avond

·         Groepen oefenen gesplitst in 2 halve groepen. Wat ons betreft is het geen enkel probleem als jullie vroeg (18.00 uur) willen beginnen en laat (24.00 uur) willen stoppen om in 2 shifts te werken.